Παιδιατρικό Ιατρείο - Affidea Ελλάδος

Τα Διαγνωστικά Κέντρα της Affidea διαθέτουν ειδικούς χώρους για παιδικές Αιμοληψίες, καθώς και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως παιδικά Υπερηχογραφήματα άνω-κάτω κοιλίας, νεφρών, κύστεως, ωοθηκών, μήτρας, στομάχου, αρθρώσεων, οσχέου, μαλακών μορίων, εγκεφάλου, τα οποία πραγματοποιούνται από έμπειρους ιατρούς – παιδοακτινολόγους.

Επίσης στα παιδιά κάτω των 16 ετών διενεργούνται όλων των ειδών τα Υπερηχογραφήματα: κοιλίας – θυρεοειδούς – τραχηλικής χώρας – μαστών – ισχίων νεογνών – εγκεφάλου νεογνών (μαλακό σημείο στην κορυφή του κεφαλιού) – μαλακών μορίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διενεργούνται εξετάσεις ακόμη και σε μωρά ωρών.

Το Υπερηχογράφημα είναι μία διαγνωστική απεικονιστική εξέταση η οποία συμβάλλει στην προσέγγιση και αντιμετώπιση πολλών παθήσεων της νεογνικής, βρεφικής και παιδικής ηλικίας, καθώς αποτελεί μία ανώδυνη, αναίμακτη, γρήγορη και χωρίς ακτινοβολία μέθοδο.

Γίνεται μέχρι την ηλικία των 8-10 μηνών περίπου. Το παιδί είναι νηστικό 2,5 ώρες πριν την εξέταση. Ταΐζεται στο Τμήμα και εξετάζεται αμέσως μόλις ταϊστεί.

Μέχρι την ηλικία των 3 μηνών δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. Από 3 έως 6 ετών, τα παιδιά πρέπει να είναι νηστικά 2 ώρες πριν την εξέταση, να πιούν 1 ποτήρι νερού μισή ώρα πριν την εξέταση, χωρίς να ουρήσουν. Από 6 ετών και άνω, χρειάζεται να είναι νηστικά 3 ώρες πριν την εξέταση, να πιούν 2 ποτήρια νερού μισή ώρα πριν την εξέταση, χωρίς να ουρήσουν.

Καμία προετοιμασία δεν απαιτείται.

Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία για το υπερηχογράφημα εγκεφάλου. Πρέπει να είναι ανοιχτή η πηγή του κρανίου.