Snore Check - Ψηφιακή καταγραφή της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου - Affidea Ελλάδος

Snore Check – Ψηφιακή καταγραφή της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου

Προηγούμενο
Ψηφιακός Ορθοπαντογράφος Dental scan με Κεφαλομετρικό
Επόμενο
Ενδοκρινολογικό Ιατρείο

Το ροχαλητό δεν είναι πάντοτε ένα «αθώο» θορυβώδες και ενοχλητικό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ενδέχεται σε πολλές περιπτώσεις να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό σας και να επηρεάσει ευρύτερα την επαγγελματική και κοινωνική σας ζωή.

Το ροχαλητό από μόνο του ή όταν συνυπάρχει με άλλα συμπτώματα, πρέπει να σας βάζει στην υπόνοια του συνδρόμου της υπνικής άπνοιας, δηλαδή της διακοπής της αναπνοής καθώς κοιμάστε. Εκτός από την κούραση ή την υπνηλία που νιώθετε, μπορεί να υπάρχουν και άλλες επιπτώσεις, αντιληπτές ή όχι, όπως υπέρταση, εξελισσόμενη ή επιδεινούμενη καρδιοπάθεια, αρρυθμίες, αρτηριοσκλήρυνση, απώλειες μνήμης, μείωση σεξουαλικής επιθυμίας.

Η εξέταση SNORE CHECK

Η ψηφιακή ανάλυση της αναπνοής SNORE CHECK είναι η πρώτη απαραίτητη εξέταση για την επιστημονική αντιμετώπιση του ροχαλητού.

·         Είναι εντελώς απλή και ανώδυνη

·         Πραγματοποιείται στον δικό σας χώρο κατά τη διάρκεια του ύπνου

·         Διερευνά με ακρίβεια το είδος και τα αίτια του ροχαλητού

·         Διαπιστώνει εάν υπάρχει υπνική άπνοια και σε τι βαθμό

·         Εντοπίζει με ακρίβεια τα αίτια του ροχαλητού, δίνοντας στον ιατρό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Παγκόσμιες έρευνες αναφέρουν ότι το 20% αυτών που ροχαλίζουν πάσχουν από υπνική άπνοια.

Η υπνηλία, λόγω της υπνικής άπνοιας, θεωρείται η αιτία για το 8% των τροχαίων ατυχημάτων και είναι η κυριότερη αιτία μαζί με την κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης, μεγάλο ποσοστό των εργατικών ατυχημάτων οφείλεται στην υπνική άπνοια. Μελέτες παγκοσμίως αναφέρουν ότι όσοι πάσχουν από το σύνδρομο υπνικής άπνοιας, έχουν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, πνευμονικής υπέρτασης, υπερτροφίας της δεξιάς κοιλίας της καρδιάς και εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Εξυπηρέτηση στον χώρο σας

Η υπηρεσία SNORE CHECK σε συνεργασία με την υπηρεσία Κατ’Οίκον της Affidea, με το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, αναλαμβάνουν να παραδώσουν και να παραλάβουν τον εξοπλισμό της εξέτασης στον χώρο σας και να ενημερώσουν για την χρήση του. Εφόσον πραγματοποιήσετε τον έλεγχο, την επόμενη ημέρα, κατόπιν σχετικού προγραμματισμού, το προσωπικό του τμήματος παραλαμβάνει από εσάς τον εξοπλισμό και τον παραδίδει στον ιατρό. Ο ιατρός θα αναλύσει τα αποτελέσματα της καταγραφής της αναπνοής σας κατά τον ύπνο και θα επιληφθεί του προβλήματός σας.

Εκτός του SNORE CHECK, διενεργείται και νυχτερινή οξυμετρία. Αυτές οι δύο εξετάσεις μαζί αποτελούν μια πλήρως ολοκληρωμένη εξέταση ροχαλητού – άπνοιας κατά την διάρκεια του ύπνου. Είναι αλληλένδετες, αλληλεξαρτώμενες και εξετάσεις που συμπληρώνει η μία την άλλη.

Οδηγίες για σωστή καταγραφή αναπνοής με τη μέθοδο SNORE CHECK

• Θα πρέπει να βρίσκεστε μόνος στο δωμάτιο που θα κοιμηθείτε.
• Το δωμάτιο που θα επιλέξετε για να γίνει η εξέταση να είναι ήσυχο.
• Να έχετε κλειστά παράθυρα ή πόρτες έτσι ώστε να μειωθεί η πιθανότητα παρεμβολής εξωτερικών θορύβων.
• Να βρίσκεστε μακριά από οικιακές συσκευές που τυχόν μπορεί να προκαλούν θόρυβο, π.χ. ψυγείο, κλιματισμός, ανεμιστήρας, ρολόι.
• Αφού τοποθετηθεί στο στήθος σας το μικρόφωνο του Snore Check, είτε με αυτοκόλλητο είτε με μανταλάκι, λίγο πριν τον ύπνο σας πατάτε το κόκκινο κουμπί του μηχανήματος REC.
• Το πρωί που ξυπνάτε πατάτε το STOP και τοποθετείτε το μηχάνημα με το καλώδιο του μικροφώνου στη θήκη του.
• Επιστρέφετε το υλικό στη μονάδα υγείας που το παραλάβατε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 07:30 έως τις 15:00, στο 210 67 70 700.