Τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι SARS-CoV-2 - Affidea Ελλάδος

Ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea διενεργεί εξετάσεις ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου στην Ελλάδα, και παράλληλα μέσω του Τμήματος Εξωτερικών Υπηρεσιών πανελλαδικά.

Πρόκειται για αιματολογικό έλεγχο ανίχνευσης των αντισωμάτων IgG & IgM, που προσδιορίζει αν ο ασθενής έχει νοσήσει από τον SARS-CoV-2 και πλέον έχει αντισώματα έναντι του ιού ή αν υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο.

Το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων πραγματοποιείται για επιδημιολογικό σκοπό και όχι για διαγνωστικό. Για την διάγνωση της νόσου στην οξεία φάση της, η συγκεκριμένη μέθοδος δεν ενδείκνυται.

Βασική προϋπόθεση για την διενέργεια του τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων είναι ο ασθενής να μην βρίσκεται σε εμπύρετη κατάσταση και να μην έχει συμπτωματολογία ίωσης τις τελευταίες 15 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας, ακολουθούνται όλοι οι κανόνες προφύλαξης, τόσο για τους αιμολήπτες όσο και για τους ασθενείς. Η εξέταση πραγματοποιείται προαιρετικά με ραντεβού εντός των διαγνωστικών μονάδων και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Η αποστολή των αποτελεσμάτων πραγματοποιείται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημέρα πραγματοποίησης της αιμοληψίας. Για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή συγχρωτισμού, η Affidea συνιστά την ηλεκτρονική αποστολή αποτελεσμάτων.

Πρόκειται για αιματολογική (ορολογική) εξέταση μέσω της οποίας γίνεται ανίχνευση αντισωμάτων έναντι του Κορωνοϊού SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα δείχνουν αν ο εξεταζόμενος έχει νοσήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τον Κορωνοϊό και έχει πλέον αντισώματα. Η εξέταση γίνεται με απλή αιμοληψία.

 

 

Η Affidea διενεργεί εξετάσεις ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα της ανά την Ελλάδα, και παράλληλα μέσω του Τμήματος Εξωτερικών Υπηρεσιών πανελλαδικά.

 

 

Εάν είστε Ιδιώτης, μπορείτε να καλείτε το τμήμα εξωτερικής αιμοληψίας της Affidea στο τηλέφωνο 216 900 53 13, Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Εάν εκπροσωπείτε Εταιρεία, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 61 48 786, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 17:00 το απόγευμα.

 

 

Για την αιμοληψία δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο εξεταζόμενος δεν χρειάζεται να είναι νηστικός, παρά μόνο να πληροί τις προϋποθέσεις μη συμπτωματολογίας ίωσης. Εάν ο εξεταζόμενος έχει πυρετό, τότε θα πρέπει να προγραμματίσει το ραντεβού τουλάχιστον 15 ημέρες μετά. Επίσης, ο εξεταζόμενος θα πρέπει να απαντήσει σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με το αν έχει νοσήσει από τον SARS-CoV-2, εάν έχει ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και αν είχε εμπύρετο τις τελευταίες 12 εβδομάδες.

 

 

Τα αποτελέσματα της ανίχνευσης θα είναι διαθέσιμα εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημέρα διενέργειας της αιμοληψίας. Για την μεγαλύτερη ασφάλειά σας αλλά και για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, σας προτρέπουμε να κάνετε χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Affidea, δηλώνοντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email) για την αποστολή των αποτελεσμάτων, ώστε να μην χρειαστεί η φυσική σας παρουσία σε Kέντρο μας.

 

 

Η προϋπόθεση για την διενέργεια της εξέτασης είναι ο εξεταζόμενος να μην έχει πυρετό και συμπτώματα ίωσης της τελευταίες 15 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας όλοι οι εξεταζόμενοι πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα και γάντια μίας χρήσης. Το ιατρικό προσωπικό της Affidea ακολουθεί όλες τις διαδικασίες ελέγχου και ευθυγραμμίζεται πιστά με τις οδηγίες των υγειονομικών Αρχών, σχετικά με την προφύλαξη, τους κανόνες υγιεινής και την προληπτική επαρκή απολύμανση. Ο αιμολήπτης εξοπλίζεται με αδιάβροχη ρόμπα μίας χρήσης με μακριά μανίκια, ποδονάρια, μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας, γυαλιά ή ασπίδα προσώπου και γάντια, όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ. Ο φορητός ιατρικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται, απολυμαίνεται σχολαστικά και εξονυχιστικά, μετά το πέρας της εκάστοτε χρήσης.

 

 

Το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων πραγματοποιείται σε όλες τις ηλικίες.