Υπέρηχοι ενηλίκων και παίδων - Affidea Ελλάδος

Οι υπέρηχοι είναι από τις πλέον αξιόπιστες απεικονιστικές μεθόδους στη σύγχρονη Ιατρική. Η χρήση των υπερήχων μετρά μια ιστορία δεκαετιών και έχει συμβάλει τα μέγιστα στη διερεύνηση πολλών παθήσεων.

Πρόκειται για μια ακίνδυνη και ανώδυνη μέθοδο, χωρίς ακτινοβολία, η οποία δεν έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στον άνθρωπο. Διαρκεί ελάχιστο χρόνο και το κόστος της είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με άλλες απεικονιστικές εξετάσεις. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε να πετύχουμε εξαιρετικής ακρίβειας διάγνωση σε μεγάλο αριθμό παθολογικών καταστάσεων.

Το υπερηχογράφημα (ή η υπερηχογραφία) παρέχει πληροφορίες που αφορούν όργανα του σώματος, χρησιμοποιώντας υψίσυχνα ηχητικά κύματα για να απεικονιστεί το μέγεθος, το σχήμα και η δομή των εσωτερικών οργάνων και των αιμοφόρων αγγείων. Τα υπερηχητικά κύματα εφαρμόζονται σε μεγάλη κλίμακα για διαγνωστικούς αλλά και θεραπευτικούς σκοπούς, ενώ δεν μπορούν να διαπεράσουν τον αέρα και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατή η εξέταση του στομάχου ή του εντερικού σωλήνα.

Η Affidea εξειδικεύεται στα διαγνωστικά υπερηχογραφήματα. Εκτός από υπερήχους ενηλίκων και παιδιών, πραγματοποιούνται επίσης υπερηχογραφήματα κύησης.

Με γνώμονα την ποιότητα, στα διαγνωστικά κέντρα Affidea έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός τελευταίας γενιάς σε συνεργασία με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες του κλάδου. Τα ακτινολογικά συστήματα υπερήχων που διαθέτει η Affidea, συμβάλλουν στη γρήγορη απόκτηση της απαραίτητης πληροφορίας, τόσο σε καθημερινές όσο και σε δύσκολες περιπτώσεις, ώστε να υποστηρίζουν τις αποφάσεις που προάγουν την κλινική αξιοπιστία, με τα αποτελέσματα να φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο διαγνωστικής επίδοσης. Παρέχουν εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας για την ανταπόκριση σε μεγάλο εύρος εξετάσεων:

  • οργάνων άνω-κάτω κοιλίας (ήπατος, χολής, σπλήνας, νεφρών, νεφρικών αρτηριών, κύστεως)
  • έσω γεννητικών οργάνων (μήτρας, τραχήλου, ωοθηκών, προστάτη)
  • μαστού, θυρεοειδούς, αδένων, όσχεος
  • μυοσκελετικού συστήματος
  • επιφανειακών και εν τω βάθει αγγείων, καρωτίδων, αορτής, αγγείων άνω/ κάτω άκρων
  • εξετάσεις με χρήση σκιαγραφικού
  • εξετάσεις ελαστογραφίας (strain & shear wave)

Κορυφαία επένδυση στην καινοτομία και στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας από πλευράς της Affidea αποτελούν τα συστήματα υπερήχων LOGIQ E10 και LOGIQ E10s. Τα συστήματα αυτά βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ διαθέτουν την επαναστατική τεχνολογία κεφαλών, η οποία αποδίδει εξαιρετικά υψηλή ανάλυση και διακριτική ικανότητα σε εντυπωσιακά υψηλά βάθη για απεικόνιση ακόμη και πολύ δύσκολων, παχύσαρκων και μεγάλης σωματικής διάπλασης ασθενών. Προηγμένα ειδικά εργαλεία ανταποκρίνονται σε περίπλοκα περιστατικά, στα οποία οι πληροφορίες που αποκτώνται μέσα από τεχνολογίες, όπως η ελαστογραφία, μπορούν να υποστηρίξουν γρήγορες και ακριβείς εκτιμήσεις.

Συστήνεται να προηγείται επικοινωνία με το Διαγνωστικό Κέντρο που θα επισκεφθείτε για διευκρινίσεις επί της προετοιμασίας, καθώς δύναται να διαφοροποιείται βάσει ιστορικού του ασθενούς.

Ο ιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει για Υπερηχογράφημα προκειμένου να διερευνηθεί το αίτιο του συμπτώματος ή της ενόχλησης που έχει εκδηλωθεί (και συνήθως αφορά την κοιλία).

 

Τα συνηθέστερα είδη Υπερηχογραφήματος που διενεργούνται στην Αffidea είναι το Υπερηχογράφημα κοιλίας, ελάσσονος πυέλου και των όρχεων. Επίσης, πραγματοποιούνται Υπερηχογραφήματα γυναικολογικά και κύησης. Επιπλέον, τα Υπερηχογραφήματα των περιφερικών αγγείων (έγχρωμο DOPPLER Υπερηχοτομογράφημα – triplex), καθώς και το έγχρωμο DOPPLER καρδιάς αποτελούν ιδιαίτερα συχνές εξετάσεις στα διαγνωστικά μας κέντρα.

 

Δεν υπάρχουν γνωστές βλαβερές επιδράσεις από τη διενέργεια των καθιερωμένων διαγνωστικών υπερηχογραφημάτων. Δεν χρησιμοποιείται ιοντίζουσα ακτινοβολία.

 

Για τη διενέργεια ορισμένων Υπερηχογραφημάτων μπορεί να απαιτηθεί ειδική προετοιμασία για την οποία θα λάβετε λεπτομερείς οδηγίες κατά τη στιγμή της κράτησης του ραντεβού σας. Για ορισμένες εξετάσεις μπορεί να χρειαστεί νηστεία, ενώ για άλλες θα χρειαστεί να καταναλώσετε αρκετά ποτήρια ύδατος πριν την πραγματοποίηση της εξέτασης. Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε εάν απαιτείται προετοιμασία για την εξέταση σας.

 

Κατά τη διάρκεια του Υπερηχογραφήματος θα σας ζητηθεί να ξαπλώσετε, συνήθως σε ύπτια θέση στο εξεταστικό κρεβάτι. Ο ιατρός θα εφαρμόσει γέλη στο δέρμα σας και στη συνέχεια θα μετακινεί τον ηχοβολέα εφάπτοντάς τον στη γέλη προκειμένου να ληφθούν οι υπερηχογραφικές εικόνες.

 

Η διάρκεια της εξέτασης είναι περίπου 20 λεπτά.

 

Άμεσα παραδίδεται στον εξεταζόμενο, αλλά και στον παραπέμποντα ιατρό σας, εάν και εφόσον απαιτηθεί, γραπτή αναφορά η οποία περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τα ευρήματα της εξέτασης στην οποία υποβληθήκατε.